top of page

About me and my qlub

Welkom bij mijn qlub, waar creativiteit hoogtij viert!

Ik ben Ellen de Graaf, een veelzijdige ontwerper die haar passie voor creativiteit uit in allerlei vormen. Mijn hoofd voelt als het ware aan als een kleurrijk clubje van allerhande creatieve ideeën. Maar dan met de 'q', want het mag gerust een beetje anders zijn ;-) 

 

Opleiding

Mijn ontwerpavontuur begon al vroeg in mijn kindertijd, waar ik vlijtig knip- en plakwerk verrichtte, kattenhuisjes in elkaar timmerde, graag figuurzaagde en zelfs leerde solderen.

Vanaf het vijfde middelbaar zette ik mijn eerste stappen in een artistieke richting door Architecturale Vorming te gaan studeren in Turnhout. Met veel trots behaalde ik daarna met onderscheiding in Mechelen mijn bachelordiploma Interieurvormgeving en reisde ik het jaar daarop 1 avond per week naar de modeacademie in Rotterdam om mijn diploma Patroontekenen te halen.

Werk

Na mijn diploma Interieurvormgeving begon ik mijn professionele carrière bij een internationaal standenbouwbedrijf en was ik er ontwerper van de meest uiteenlopende creatieve beursstands. Elk project was een leuke nieuwe uitdaging, en ik genoot ervan om mijn creativiteit op grote schaal toe te passen.

In 2014 werd ik mama en na een periode van 15 jaar ontwerpen van beursstands, voelde ik dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk.

Ik nam een lange pauze om me volledig te wijden aan het moederschap en na te denken over de toekomst. 

Als multipotentialist ben ik gepassioneerd over diverse creatieve hobby's en ambachten. Mijn perfectionisme en neiging om 'all over the place' te zijn, maken dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen en manieren om mijn vaardigheden uit te breiden.

Ellen voor haar eigen illustratie voor Ferm

Tijdens deze pauze trad de liefde voor illustraties naar de voorgrond en besloot ik mij door middel van zelfstudie te storten op het aanleren van grafische programma's en wilde ik het graag ook professioneel over de illustratie-boeg gaan gooien.

Onder begeleiding van Starterslabo Antwerpen besloot ik vanaf november 2021 de ondernemerswereld te gaan verkennen en startte ik met mijn eigen ondernemersidee uit te werken, en sinds mei 2023 sta ik helemaal op eigen benen! Best wel een spannend avontuur ;-)

Wist-je-datjes over Ellen

  • Ik ben een crazy cat lady in hart en nieren. Heb je het originele 'portret' van onze kat Yuma al gezien? Ik maakte het als oefening tijdens mijn zelfstudie.

  • Als tiener ontwierp en naaide ik de meest aparte lange zwarte rokken en kleding voor mezelf, heb ik sindsdien een zwak voor funky Dr. Martens schoenen en begon ik met mijn haar regelmatig in allerlei vrolijke kleurtjes te verven. Ook spaarde ik toen een hele tijd tot ik mijn eigen elektrische gitaar kon kopen.

  • 10 jaar geleden behaalde ik mijn motorrijbewijs en ben de trotse eigenaar van een prachtige oldtimermotor.

  • Ik ben ook fan van groentinten waar niet te veel geel in zit, dwarrelende sneeuwvlokjes, regenbogen, gekleurde wolkenlucht in de ochtend of avond, glitters, vlinders, Italiaanse ijsjes, origami en wandel graag in de natuur.

  • Ik hartje muziek! Mijn smaak is heel ruim en varieert van het engelengezang van Florence + the Machine tot het hoofdschuddende, heerlijke lawaai van Machine Head. Kwestie van zo nu en dan even mijn hoofd leeg te blazen! Ondanks ik midden in de carnavalsperiode geboren ben, ben ik wel zwaar allergisch voor carnavals- en schlagermuziek. Ook wel een beetje vereerd dat ik geboren ben op de dag dat Kurt Cobain zijn 15e verjaardag vierde :-)

  • Ik een echt 'grensgeval' ben. Geboren en tot mijn 12e jaar getogen in Nederland om vervolgens zo'n 13 kilometer zuidwaarts af te zakken tot net over de grens in België. Een paar jaar later, terwijl ik genoot van Belgische chocolade en de kunst van het "goeiendag zeggen", ontmoette ik daar mijn lover. Als een echte globetrotter, ben ik geografisch nog eens 4 kilometer verder gedaald en hebben we daar ons eigen nest gebouwd.

Wist-je-datjes over qolor qlub

  • Ik ook graag gezichten gebruik als canvas voor een illustratie? Ik noem het 'illustreren op snoeten'! Je kan mij inhuren om te komen grimeren op je vrolijke evenement, maar ook als animatie op kinderfeestjes, communiefeesten,...

  • Ik graag vertoef in de mooie zaak van Iep Deszign in Hoogstraten. Mijn kaarten en posters zijn ook daar te vinden! En regelmatig freelance ik in haar lederatelier en assisteer ik Ibi bij het geven van tassenworkshops. Kom je ook eens eens me-timen tijdens het Crea Café, of een eigen lederen tas maken?

grimeeractiefoto qolor qlub.jpg

Wil je mij nog beter leren kennen? Of heb je nog goede tips die je met mij wilt delen, betreft funky haarkleuren, goede metaloptredens, leuke oldtimerritten of heb je ergens een paar gave Dr. Martens in de uitverkoop zien staan? Stuur me een berichtje of mailtje!

Kleurige groet!

Ellen

bottom of page